top of page

Je huid is verband door de zon, wat kan je doen?

Bijgewerkt op: 19 aug. 2022

VERKOELING

Koel je verbrande huid af met natte (liefst katoenen) doeken, of neem een douche met lauw-koud water zonder doucheproducten als je je verbrande huid snel genezen wil. Beide trucs verlichten de pijn en helpen de ‘brand’ uit de huid te trekken.


NEEM EEN VERKOELEND BAD

En kieper er ingrediënten in als lavendelolie (verlicht de stekende pijn), baking soda (helpt tegen irritatie en roodheid) en appelciderazijn (werkt ontstekingsremmend).


ALOË VERA

Voor je lichaam kun je het beste een zo zuiver mogelijk product met aloë vera gebruiken of een goede aftersun met dit ingrediënt zoals bv Nivea AfterSun. Leg het in de koelkast voor een extra verkoelend effect. Ben je erg verbrand inclusief vuurrode huid? Breng dan om het half uur een dikke laag aan.


KALAMIJN

Je huid veilig reinigen? Dat doe je met een product dat kalamijn bevat. Dit zachtroze poeder bestaat grotendeels uit zinkoxide: dit wordt vaak gebruikt in ontsmettingsmiddelen en medische zalven. Het heeft een verkoelende werking en vermindert roodheid en irritaties.


GEEN OLIE

Vermijd vette, olieachtige producten. Deze vormen een isolerend laagje op je huid, waardoor de warmte in de huid blijft in plaats van dat het eruit gaat.


HYDRATEER

Een verbrande huid kan leiden tot uitdroging. Drink een heleboel water meteen na de verbranding. Mijd frisdranken en alcohol; die drogen je alleen maar verder uit.


LOSSE KLEDING

Draag lichte, niet-schurende en niet-knellende kleding om irritaties te voorkomen. Bedek wanneer je de deur uit gaat alle verbrande plekken en blijf uit de zon zolang de huid rood is.
12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page