top of page
  • LadyChef

Popcorn en haar toppings

Wist je dat popcorn een zeer verantwoorde snack is?

Nu, naturel is hij nog steeds top maar ik moet wel stiekem toegeven, vrienden en familie houden ook wel van mijn toppings die ik er soms is tijdens een leuke filmavond of een avond rond de vuurkorf opdoe.


Hoe start je met zo een lekkere pot popcorn incl topping?


De basis is een zak maïskorrels en gezonde olie zoals kokosolie of olijfolie.

verhit een hoge pot met een bodem van die olie en voeg een goed handje vol maïskorrels toe aan de hoge pot, vergeet geen deksel over de pot te zetten of jouw keuken ligt binnen de kortste keren vol met popcorn! De recepten zijn samengesteld op basis van 2 personen.


1) The Cheese Lover:


half kopje maiskorrels

1 eetlepel olie naar keuze

¼ kopje fijne parmezaanse kaas

halve citroen en wat rasp van de schil

handje fijn gemalen rozemarijn

zeezout en peper


Verhit als eerste de olie in een hoge pot, voeg hier de maïskorrels en fijngemalen rozemarijn aan toe. Neem een apart kommetje en pers de halve citroen hierin uit. Neem een kwart kopje Parmezaanse kaas en sprenkel hier wat geraspte citroenschil doorheen. Is de popcorn inmiddels gepoft? Laat deze dan eerst afkoelen alvorens je hier je zelfgemaakte kaas mengsel doorheen gooit. Je kan altijd afwerken met zeezout en peper.


2) The Salted Caramel Edition:


half kopje maïs

1 eetlepel olie naar keuze

1 eetlepel boter

210gr witte suiker

100ml water

zout


Verhit de boter samen met de olie in een hoge pot op het vuur en voeg de maïs eraan toe. Laat ze poffen. Neem nu een apart steelpannetje. Verhit daarin de suiker en het water tot er een lichtbruine karamel ontstaat. Voeg tot slot het klontje boter toe en een snuifje zout. Doe de popcorn in een grote pot en giet de karamel erover. Laat vervolgens nog even afkoelen.


3) The Peanut one! (peanutbutter - Honey)


half kopje maiskorrels

1 eetlepel olie

¼ kopje honing

half kopje pindakaas

kopje pinda’s


Pof de popcorn samen met een kopje pinda’s in een hoge pot. Smelt in een steelpannetje 1/4 kopje honing, roer hier een half kopje pindakaas dooreen. Als het een vloeibare substantie is geworden haal dan het pannetje van het vuur en giet het pindakaas mengsel door de popcorn. Voilà: een zoete, crunchy popcorn die peanuts te maken is en bovenal weet blij te maken!


Heb jij zelf een leuke variant, laat het me dan zeker weten? Ik post hem met plezier hier graag bij op onder jouw naam.


Lady Chef x
6 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page