top of page
  • Mom of 1

Wat te doen met de kids bij slecht weer?

Bijgewerkt op: 19 aug. 2022

Hey jij! Er is weer een vakantie aan de gang of er staat er weldra een voor de deur en je begint jezelf al in de haren te wrijven met tal van vraagtekens boven het hoofd van 'wat gaan we nu weer doen om de ukkies te entertainen'.


Wel, laat mij je hier even een handje bij helpen door mijn ervaring met jou te delen.


1) Organiseer een leuke filmavond met het gezin of met je kids. Laat ze zelf een familiefilm kiezen en maak voor julllie gezellig neerploffen in de zetel, popcorn met topping! (In mijn kookblog 'Mom's Kitchen' leer ik jou dit graag klaarmaken, deze vind je terug onder mijn blog --> voeding (alexandrarossini.com) ). Als je voor een echte voltreffer bij je kids wil gaan, dan moet je zeker een tent bouwen in jouw living met dekens, stoelen en kussens of gewoon lekker knus onder de tafel op dekens en omringd met zachte kussens. Jouw engel(tjes) gaat dit ge-wel-dig vinden!


2) Ook een leuke uitstap is met de trein naar een museum trekken. Zo ging ik met peanut onlangs naar het stripmuseum in Brussel (www.stripmuseum.be) Het is een verrijking voor het ganse gezin maar kinderen zich mooi kunnen uitleven, en geef nu toe, wat is er nu leuker dan met de trein reizen? Onze NMBS doet nl. heel erg goed haar best om tijdens de Corona tijden de wagons op en top te ontsmetten na elke halte zodat jij je risico kan beperken, dus zeker doen! De trip is ook de moeite waard!

De leukste musea voor met je kroost te doen zijn oa:

--> Belgisch stripmuseum (www.stripmuseum.be)

--> Trainworld (www.trainworld.be)

--> Autoworld (www.autoworld.be)

--> Bakkerijmuseum (www.bakkerijmuseum.be)

--> Euro Space Center (www.eurospacecenter.be)

--> C-Mine (www.c-mine.be)


3) neem de knutseldoos boven en maar zelf leuke juwelen met de dochter(s) of bouw ruimterakketten met de jongen(s), maak van wc rolletjes gekke hondjes en verf dit alles mooi kleurrijk in, heb je nog een oude schoendoos liggen, maak dan een leuke kijkdoos met materialen van uit de tuin, de kelder of het bos. Tip: leg een oud tafelkleed op de tafel zodat alles makkelijker op te ruimen valt na het knutselen en je tafel geen nieuwe definitieve kleur krijgt :-)


4) Tieners in huis? Bouw samen met hen hun eigen festival box. Dit doe je via onderstaande link! echt een leuke site en de moeite waard als je het mij vraagt! Bouw-je-eigen-festival-box | JEF Festival


5) Regent het? Trek dan toch gewoon die regenlaarzen aan en neem een paraplu mee. Trek samen het bos in, of ga gewoon gezellig naar de dierentuin in Planckendael tegen Mechelen of Zoo Antwerpen waar de dierentuin je een echt city feeling geeft.


Zo, hier ben je wel even zoet mee, gewoon iets leuks voor elk wat wils!

Heb je nog vragen of wil je graag je uitstap delen? Shoot en mail me. Ik kijk er graag naar uit en wie weet post ik jouw leuke foto met jouw ervaring wel op mijn web zodat anderen hiermee van kunnen genieten.


Liefs,

Alexandra

(foto: A-photography - strand van Hofstade - Bloso)23 weergaven0 opmerkingen
bottom of page