top of page

Lentekriebel: maak je tuin klaar voor de zomer met de nodige tips.

Bijgewerkt op: 19 aug. 2022

Het herfstweer en de winter zorgden weeralom voor de nodige sporen in de tuinen.

Zodra de winterperiode voorbij is, kunnen we onze tuin summerproof klaarmaken.


Maart, April en juni zijn de belangrijkste maanden voor de vegetatie. Dan mag je al beginnen schoonmaken , snoeien, dode bladeren weghalen, enz.


Knip in maart en april reeds de dode takken en beschadigde stengels weg. De planten hebben het de afgelopen periode zwaar te verduren gehad dat dit zeker niet ten goede komt voor hun ontwikkeling naar nieuw leven. Als je gaan snoeien en afknippen gebruik dan zeker een snoeischaar.


Voor je begint met planten, zorg er voor dat de grond dan ook onkruidvrij is gemaakt en een beetje opgeharkt. Dit geeft je bodem de nodige rust.


Heb je fruitbomen in je tuin staan? Dan zullen ze zeker blij zijn met die snoeibeurt en jou meer vruchten schenken in het voorjaar en de zomer, want door bepaalde takken te concentreren, kunnen vruchten zicht ontwikkelen en groter worden, dus ga je hier zeker de gezonde groei stimuleren.


Moestuin! Ben jij er ook klaar voor om ons opnieuw verse groeten voor te schotelen?

Mijn tip is om bv aardappelen in je kelder of een beschutte warme plek te laten kiemen alvorens je met hun voetjes in de grond zet. Dit geldt ook voor tuinkruiden, Via Elho kan je van die leuke, compacte mini serretjes in je keuken zetten en de zaadjes reeds rustig de tijd geven, om in kleine potjes, hun leven te starten. Tegen de zomer, heb je dan een stevig plantje dat je zonder enige twijfel het lekkerste plezier op je bord zal serveren.


Veel plezier, jij met je groene vingers!Liefs,

Alexandra,

5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page