top of page

De eerste gemeenteraad van 2021

Ik herinner me nog heel goed mijn allereerste gemeenteraad. De zweetdruppels liepen over mijn rug, ik stapte een volledig nieuwe wereld in, geen idee wat me tegemoet zou komen.

De dag van vandaag, om en bij 1 jaar later, heb ik hier al mooi mijn 'vrouwtje' weten te staan.


Wat doe ik nu allemaal op zo een commissievergaderingen en op zo een gemeenteraad? Heel simpel, ik luister gedurende de dagen in de week naar de burger die mij aanspreekt op straat, op de werkvloer, via mijn social media kanalen, ... ik filter hun vragen, onderzoek ze en neem ze mee naar mijn collega's op de gemeenteraad en samen proberen we hier een pro actieve oplossing voor te zoeken.


Zo nam ik de vragen van o.a Chiro Zaventem mee die graag ook nieuwe lokalen zou willen bekomen, veilige lokalen om hun pupillen te ontvangen iedere zondagmiddag, steunde ik de personeelsleden van een beschutte werkplaats tijdens Corona tijd en tijdens hun kreet om hulp naar hun Mgt toe, stelde ik noodzakelijke vragen ivm ons vaccinatiecentrum dat zal komen in de Skyhall te Zaventem, steun ik de vrijwilligers die er dan zullen werken op het vlak dat zij dan ook geen uitgaven hoeven te doen als vrijwilliger, stak ik de ouderen in onze 5 woonzorgcentra's een hart onder de riem tijdens de kerstperiode door hen een mooi kerstverhaal te brengen samen met Dirk die schepen is, enz.


Niet alleen luisteren maar ook doen en handelen, daar sta ik vooral voor en dat is mijn politiek dat ik graag wil verspreiden en meegeven aan mijn collega's.


Wist je trouwens dat je elke maand mee de commissies en gemeenteraad kan volgen via you tube? Gewoon even inloggen op de website van Zaventem en je v de link terug.


Een klein weetje trouwens over mezelf als gemeenteraadslid, ik ga nooit naar een zitting zonder eten. Op dit moment werd ik extra aangezet door de Jonagold man, dus heb ik een doosje met appels mee en heb ik reeds een boterham met kipfilet achter de kiezen, want met een lege maag kan er niet geïnterpelleerd worden.


Dit was het voor vandaag. Mocht jij nog vragen hebben voor mij, aarzel niet mij te contacteren, ik beantwoord ze graag.


Liefs,

Alexandra

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page