top of page

Ouderenzorg tijdens de paasdagen in 2021

Bijgewerkt op: 19 aug. 2022

Het is weer bijna zover. April, de tijd van het rapen van paaseieren, de narcissen, ... kortom Pasen. De meesten onder ons vieren het als een echt feest, anderen dan weer niet, maar nu in tijden van Corona is dit een gebeurtenis die dan weer door deze situatie bijzonder wordt. Daarom koos ik alvast in mijn bibliotheek een paar leuke paasverhalen uit.


Eentje op kinderniveau, en daar koos ik voor een mooi boek geschreven door Diane Put, een vriendin van Noah's oude schooljuf en een verhaal van de gebroeders Andersen. Die ken je vast wel van de Grimm verhalen en de Efteling oa.


Wat kijk ik er toch weer naar uit! Een echt mooi paasverhaal te brengen en dit maal in een nog mooier en magisch decor en uiteraard heb ik weer de nodige assistentie gevraagd :-)


Wist je trouwens, dat verhalen voorlezen reeds een passie werd gedurende jaren? Dit voor goede doelen, instanties, etc., enkel voor onze gemeente Zaventem ben ik vorig jaar van start gegaan, specifiek voor onze ouderen tijdens de periode tussen kerst en nieuw.

Mijn ondervindingen waren vooral dat bij mensen de eenzaamheid meer en meer naar boven kwam en te voelen was/is. De feestelijke periodes zoals Kerst, Oudjaar, Pasen,... die gebeuren in normale omstandigheden altijd met veel warmte, familie en gezelligheid. Door de bijzondere tijden, is er amper een spoor te bespeuren van die warmte, familie en gezelligheid en net daarom kwam ik met het idee van voorlezen tegen de eenzaamheid op de proppen. Want zeg nu zelf, wat is er nu mooier en fijner, samen te luisteren naar een mooie verhaal. Volledig corona proof uiteraard, en de verhalen kan je regelmatig terug herbeluisteren via mijn eigen You Tube kanaal dat terug te vinden is via deze link You tube kanaal | Mijnsite (alexandrarossini.com) . Het leek me ook heel fijn om dit concept verder uit te bouwen met andere personen want alleen is maar alleen en ik ben nu eenmaal geen one player maar een team player, want ben er van overtuigd dat men samen nog grootser, beter, mooiere zaken kunnen realiseren. Ik kijk alvast heel erg uit naar het Paasfeest dat er weldra aankomt. Jij ook?


Mocht je zelf een verhaal leuk vinden? Stuur me zeker een bericht, misschien lees ik het jou wel voor en post ik het op mijn You Tube kanaal You tube kanaal | Mijnsite (alexandrarossini.com) met een boodschapje voor je zodat je het kan herbeluisteren zoveel je wil.


Liefs,

Alexandra14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page