top of page

Hoe ik letterlijk de politiek 'inrolde'

Bijgewerkt op: 17 feb. 2021

Politiek! het is me wat! Na een politieke carrière van toch wel een mooie 7 jaar, waar ik mooie dingen heb verwezenlijkt, was het goed geweest voor mij. 25 was ik toen ik mijn politieke handdoek na 7 mooie jaren in de ring gooide... nooit ging ik nog terugkomen, tot ik in 2019, de maand februari een bericht kreeg via messenger met de vraag of zij me even mocht opbellen. De dame in kwestie zat om een lang verhaal kort te maken, twee weken later recht tegenover mij aan mijn lange eiken tafel in de eetkamer. Na vele overtuigingsmanoevers, zette ik mijn tanden in het aas... maar ik ging er niets voor doen want ik wist toen al dat ik die tijd voor ook dit er nog is bij te nemen, gewoonweg niet had.


Verkiezingen komen eraan, ik trek naar de stembus waar ik braafkes mijn stem uitbreng....s'avonds kwam de volledige Pro groep, die toen uit een deel SP-A ers, Groen! en een groepje onafhankelijken (zoals ik) bestond samen in de lokale brasserie. De uitslag was choquerend... sommigen onder ons hadden meer stemmen verwacht, veel meer. Ik daarentegen, ik maalde er niet veel om. Mijn plaats was een mooie 5de en hey, zeg nu zelf, zonder er enige inzet voor getoond te hebben, niet slecht gedaan, en zo gaf ik mezelf een schouderklopje.


Maar.... nu komt idd de MAAR eraan. Onze twee verkozen raadsleden gaven er de komende maanden de brui aan. Het ene raadslid na het andere werd vervangen, en ik herinner het me nog alsof het gisteren was, de deurbel gaat. Ik doe open want ik dacht dat mijn klant er vrij vroeg bij was, maar i.p.v. mijn 60 plusser had ik twee mannen van het gemeentebestuur die me een enveloppe overhandigde. Ik had blijkbaar maar enkele uren de tijd om hierop in te gaan. Die hierop slaagt op mijn mandaat te gaan opeisen! Het voelde alsof elk bloedvaatje werd afgesneden en al het bloed naar 1 plaats kwam te stijgen, mijn hoofd! Wat moet ik nu in godsnaam met een zetel?! Ik die er geen tijd voor had, er niets voor ging doen...en dat is wat ik dus uiteindelijk deed. Ik vulde alles in na 1 nacht letterlijk wakker te liggen van to do or not to do... wat zijn de pro's, wat zijn de contra's,.... en trok de dag erna naar het gemeentehuis met mijn ingevulde documenten. This is it! Nu de weg vooruit of was het eerst misschien een sprong in het duister nemen?


November 2019, ik werd uitgenodigd voor mijn eedaflegging. Stress maar het verliep goed en zo begon mijn politiek avontuur opnieuw!


29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page