top of page

Social media die ervoor zorgt dat je jouw relatie gaat vergelijken met die van anderen.

Bijgewerkt op: 19 aug. 2022

Betrapt!


Je kijkt op social media naar een kennis of vriend(in) haar/zijn profiel, je oog valt op de haast perfecte plaatsjes en meteen ga je denken: wow wat hebben zij de ideale relatie. Maar.... niets is minder waar.


Wij individuen posten en pronken nu eenmaal graag met al wat goed is en een grote wauw-factor heeft en zo lieve lezer, ben je gauw mee met het spiegelen van jouw leven, jouw relatie aan dat van die andere waar je plots zoveel aandacht voor hebt.


Laat je niet vangen lieve schat, want niets is wat het lijkt.


Achter die ideale posts is het ook niet altijd rozengeur en maneschijn en mijn tip hierin naar jou toe is dat je voor naar jezelf moet blijven kijken en jezelf vooral niet moet gaan verliezen in dit soort zaken.

Ga eens na voor jezelf of je het wel zo slecht hebt zoals jij het aanvoelt op het moment dat je helemaal opgaat in de 'perfecte' posts dat je op datzelfde moment ziet? Ik durf quasi wedden van niet.


Probeer ook je social media tijd te beperken. Open niet elke 5 minuten bij manier van spreken je facebook, Insta of andere social. Geniet van de momenten die jij beleeft. Stap naar buiten, geniet van alle dingen rondom jou die niets kosten, spendeer tijd aan jezelf. Oefen je sport uit, tijdens het sporten, geniet van jouw favoriete muziek die door je oren galmt, neem een ontspannend bad of een verkwikkende douche, plan tijd in bij jouw schoonheidsspecialiste, ga buiten met je kinderen, knutsel met hen of lees een goed boek met hen, ga op stap me je partner, geniet van elkaar en van de setting waarin je je bevindt, en zo zijn er duizenden dingen die jou oprecht gelukkig kunnen maken zonder dat je kijkt in de spiegel van een ander, want geef toe, elke spiegel geeft een ander beeld.


Ik weet dat jij het kan, probeer mijn tips een maandje vol te houden en je zal zien, ik garandeer jou dat je er alleen maar gelukkiger van gaat worden.


Mocht je nog met een verhaal zitten of een vraag, aarzel niet en stuur mij gerust een mailtje. Ik behandel jouw vragen of verhalen graag via mijn blog.


Lieve groet,

Mama beer :-)


19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page