top of page

Vaccinatiecentrum Skyhall (Zaventem). Wat hebben zij en ik gemeen met elkaar?

Bijgewerkt op: 19 aug. 2022

Sinds twee maanden komen mensen mij wel eens tegen in het vaccinatiecentrum te Zaventem. Je weet wel, HET mooiste VC van gans België met in "de wachtruimte na de prik" een adembenemend zicht op de vertrekzone van de niet-Europese landen.


Prachig, maar wat ik nog mooier vind is vooral hoe het daar allemaal geregeld wordt door een team bestaande uit zeer bijzondere mensen. Oprecht ben ik trots deel uit te maken van dit ijzersterke (top) team.


Allen hebben wij zeer uiteenlopende levens, persoonlijkheden, ervaringen, skills, maar toch hebben wel allen 1 ding gemeen met elkaar. We staan daar vaak met dezelfde drive en mindset, mee de handen uit de mouwen steken als vrijwilligers, mee aan die molen te draaien zodat jullie leven en ons leven terug wat leefbaarder zou kunnen worden. Van dokters en apothekers tot vaccinateurs, medische assistentes,... allen dragen we ons steentje, kennis en ervaring bij. Elkeen is een zeer waardevolle schakel die het systeem wel degelijk doet functioneren.


Wist je trouwens dat je de vrijwilligers kan herkennen aan hun roze hesjes? De mensen die een gele hesje dragen, zijn de personen die alles in goede banen trachten te leiden, te coördineren, de staff van de gemeente Zaventem zelf.


Wat mij keer op keer opvalt als ik daar de handen mee uit de mouwen ga steken, is dat de mensen die een uitnodiging kregen en dan hun prik komen halen (of het nu de eerste of tweede is), zo positief, blij, enthousiast zijn. Het is haast of ze hun droomspeelgoedje mogen gaan ophalen in een grote speelgoed winkel.


Per dag worden er tussen de 400 en 1200 vaccins klaargemaakt en geprikt. Dat zal er voor zorgen dat we tegen de zomermaanden met z'n allen al mooi zo goed als gevaccineerd zijn.


Misschien zie jij mij wel een van de komende weken, maanden. Aarzel dan zeker niet om mij je beste glimlach te geven :-) je zal er absoluut een terugkrijgen!


Liefs,

Alexandra


17 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page